Kaag en Braasem - Woubrugge - Vogelkijkscherm

Kaag en Braassem ligt in het Groene Hart en is omgeven met water. Verschillende rivieren voeren u langs de mooiste plekjes van dit gebied. Alle plassen (De Kagerplassen, het Braassemermeer, en de Wijde AA) liggen met elkaar in verbinding via rivieren die dwars door het gebied lopen.

Dit vogelkijkscherm ligt vlak onder het Braassemermeer.

De Ringvaart is het water waaraan Kaag en Braassem aan de gemeente Haarlemmermeer grenst. Tussen de Nieuwe Meer in Amsterdam en Oude Wetering vormt de Ringvaart een onderdeel van de scheepvaartverbinding tussen Amsterdam, Gouda en Rotterdam.

De rivier de Drecht is een (gekanaliseerde) veen-rivier die loopt van Oude Wetering langs Leimuiden, Vriezekoop en Bilderdam naar het Aarkanaal en het Amstel-Drechtkanaal bij de Tolhuissluis. Aansluitend is er het Aarkanaal dat de Drecht enerzijds en de Oude Rijn anderzijds met elkaar verbindt.

Type Scherm
Beheerder Onbekend
Kijkrichting onbekend
Kenmerken
Bezoektijd Gehele jaar
Contact E-mail over deze vogelkijkhut

Auto Rijnsaterwoude en Woubrugge zijn vanuit Schiphol te bereiken via de A4 en N207, waar u binnen 18 tot 24 minuten arriveert. Neem de afslag naar de Provinciale Weg/N207 Volg de Provinciale Weg/N207 naar de Herenweg in Woubrugge Rijd naar de Woudsedijk-Zuid Openbaar Vervoer Leimuiden, Rijnsaterwoude en Woubrugge zijn goed bereikbaar per bus. Met bus 370 vanaf Schiphol richting Alphen aan den Rijn stapt u binnen 20 minuten in Leimuiden uit. Om Rijnsaterwoude te bereiken, kunt u even verderop uitstappen op de Woudsedijk-Zuid aan de N207.

Route via Google Maps

GPS 52.18322, 4.65190