Dwingelderveld - Davidsplassen - Vogelkijkhut

Nationaal Park Dwingelderveld bestaat uit bos, heide, stuifzand en plassen. De uitgestrekte natuur geeft een goed beeld van het oude Drentse esdorpenlandschap. De Dwingeloosche Heide en de Kraloƫrheide zijn samen goed voor het grootste aaneengesloten vochtige heidegebied in Noordwest-Europa! Bij de Davidsplassen kunt u onder andere de sternenkolonie bekijken, eenden, zwaluwen, ree en vos observeren of genieten van kenmerkende vogels zoals geoorde fuut, slobeend, dodaars en steltlopers. In de winter overnachten grote groepen ganzen op de Davidsplassen.

Type Hut
Beheerder Natuurmonumenten
Kijkrichting O
Kenmerken
Bezoektijd Rond zonsopgang en zonsondergang zijn de beste tijden om deze plek te bezoeken. Het wandelpad kan erg modderig zijn. LET OP IVM WESPENNESTEN KAN DE HUT TIJDENS HET ZOMERSEIZOEN GESLOTEN ZIJN.
Contact E-mail over deze vogelkijkhut

Vanaf Dwingeloo volgt u bij De Brink de borden "Planetron" en "Camping de Noordster". Voorbij de camping gaat de weg verder als zandweg. Ga aan het einde rechts en na ongeveer 600 meter linksaf. De observatiehut is vanaf dit punt aangegeven met kleine bordjes. Het is ongeveer twee kilometer van parkeerplaats tot de hut. Er is een wit gemarkeerde wandelroute van 5 km die vanaf de parkeerplaats langs de hut voert. Direct in de buurt parkeren is niet mogelijk. In Dwingeloo zijn op De Brink fietsen te huur. Het bezoekerscentrum Dwingelderveld vindt u aan Benderse 22, 7963 RA, Ruinen. Het is geopend van 1 april tot 1 oktober en in alle schoolvakanties op maandag t/m zondag van 10:00 tot 17:00 uur. In de periode 1 oktober tot 1 april is het geopend op woensdag t/m zondag van 10:00 tot 17:00 uur.

Route via Google Maps

Vogelkijkhut Kenmerken
Dwingelderveld - Holtveen

GPS 52.80573, 6.37389